Noorderhaeve

Opdrachtgever

Dophou Nederland BV

Uitdaging

Het gehele jaar door een comfortabel en gezond binnenklimaat realiseren in een ruim kantoorpand in hartje Hilversum.  

Oplossing

Ned Air heeft aan Noorderhaeve twee Rotorline luchtbehandelingskasten geleverd voor een buitenopstelling, welke voorzien zijn van een warmtewiel voor een goede vochtterugwinning en een koel- en verwarmingsmodule inclusief warmtepompen.

Levering

Het Hilversumse kantoorpand dat hoognodig aan renovatie toe was, staat in een van de drukste straten van Hilversum. Hierdoor waren er meerdere uitdagingen voor de installateur, waaronder het op het juiste moment inplannen van de hijswerkzaamheden. Doordat de straat voor het pand afgezet diende te worden, moesten er vergunningen worden afgegeven en verkeersleiders worden ingezet. Ook moest het treinspoor dat direct voor het pand langsgaat, worden geaard om de plaatsing van de luchtbehandelingskasten veilig te laten verlopen en om zo min mogelijk hinder te veroorzaken.

Optimaal klimaat

Ned Air is vanaf het begin van dit project nauw betrokken geweest. Samen met installateur Dophou Nederland b.v. hebben we gekeken naar de gewenste luchthoeveelheden per verdieping en de hierbij benodigde kanaalgroottes. Aan de hand hiervan hebben we een RotorLine 21S en een RotorLine 17S geconfigureerd die verdeeld zijn over twee strengen. Beiden zijn voorzien van een sorptiewarmtewiel voor een optimale vochtterugwinning.  Deze dragen op een positieve manier bij aan het benodigde koelvermogen. De opdrachtgever wenste zowel in de zomer als in de winter een comfortabele inblaastemperatuur te behalen, zodat deze optimaal zou aansluiten op onze plug & play warmtepomp oplossing. De warmtepompen zijn in onze productielocatie in Kampen al aangesloten op de luchtbehandelingskasten,  zodat de installateur hier geen omkijken meer naar had. Om een goede werking van de kasten te garanderen blijft Ned Air ook na de inbedrijfstelling actief betrokken doordat we de beide opstellingen voortdurend monitoren.